30. 5. 2015

Plněné cuketové závitky

K přípravě tohoto předkrmu či fingerfood jsem se inspirovala v Alnatura kuchařce. Zaujala mě kombinace cukety a kozího sýra, navíc v chlazené variantě. Chuťovka je to příjemná a bude se hodit také ke grilovačce. Pokud není kozí sýr váš oblíbený můžete použít smetanový sýr a bude to také výborné. 



Budete potřebovat: 

Na 8-10ks 

Příprava: 30 minut, chlazení min. 2-3 hodiny

2 středně veliké cukety
250g kozího sýra
pár lístků čerstvé bazalky
3 jarní cibulky
2-3 stroužky česneku
sůl, pepř
citronová šťáva
olivový olej

Postup: Cukety podélně nakrájejte na cca  půl centimetrovou tloušťku, okraje cukety na závitky nevyužijete.V pánvi rozehřejte trochu oleje a cuketu na něm z obou stran orestujte, osolte, podle potřeby přidávejte olej. Plátky nechejte vychladnout. V misce si rozmíchejte vidličkou sýr, pokud je tužší přidejte trochu mléka. Česnek a bazalku nasekejte nadrobno. Na plátky cukety naneste sýr a zasypejte česnekem a bazalkou, plátky zarolujte a zajistěte párátkem. Všechny rolky vložte např. do zapékací mísy nebo na tác, zakapejte citronovou šťávou, osolte, zasypejte opět česnekem a bazalkou a nakrájenou jarní cibulkou. Vše zakryjte potravinovou fólií a nechejte alespoň 3 hodiny chladit, vyndejte z lednice 30 minut před podáváním. 

Recept: Alnatura kuchařka, Nejlepší recepty našich zákazníků, DM drogerie markt s.r.o.






8 komentářů:

  1. Ačkoliv nemusím mít cuketu každý den, tento recept vypadá lákavě. Krásně nafocený ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Cuketu mám ráda. Děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si říkám, že jsem podobné rolky někde viděla. :) Vypadají v tvém podání skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky už jsem je kdysi někde zahlédla a hned vyzkoušela, jsou výborné, s kozím sýrem geniální :) Děkuji za připomenutí!

    OdpovědětVymazat