Zelené fazolky mám ráda v jakémkoliv receptu, stejně tak ředkvičky a miluju olivy, tyto jsou olivy kalamata a jsou zkrátka neodolatelné. Bulgur v salátech je moc chutný a je to skvělá letní večeře, nebo klidně může být i příloha ke steaku. Fazolky lze bez problému nahradit také třeba chřestem, který je nyní v sezóně.
Budete potřebovat:
Pro 2 osoby, příprava: 25 minut
půl hrnku pšeničného bulguru
1 jarní cibulka
10 cherry rajčat
5-6 ředkviček
dvě hrsti listového salátu nebo špenátu
100g zelených fazolek
olivy dle chuti
olivový olej
sůl, pepř
Postup: Na olivovém oleji na menší pánvičce osmahněte nakrájenou jarní cibulku. Přidejte propláchnutý bulgur a zalijte dvojnásobným množstvím vody, krátce provařte, přiklopte a nechejte 20 minut stát. Mezitím si v osolené vodě krátce povařte fazolky a nechejte je okapat. Omyjte a pokrájejte ostatní zeleninu - ředkvičky, rajčata, salát. Když je bulgur hotový, nechejte ho chvíli vychladnout. Fazolky nakrájejte na menší kousky. V míse smíchejte bulgur s ostatními přísadami, osolte, opepřete, můžete přidat olivový olej, chtete-li. K salátu se hodí pečivo a bílé nebo červené víno.
Ten určitě vyzkouším, bulgur mám moc ráda a fazolky taky!
OdpovědětVymazatTo jsem ráda, doufám,že si pochutnáš .)
VymazatBulgur a fazolky jsou skvělé suroviny, na bulgur jsem narazila před pár lety a patří mezi mé oblíbené, rychle připravitelné ingredience, naslano i sladký je skvělý. A fazolky, ty bych jedla pořád.
OdpovědětVymazatPřesně, bulgur je opravdu rychle připravený, je to taková železná zásoba. Já taky )
Vymazat