Tento recept je opravdu výborný a pokud vám chutná kuskus a rajčata, musíte ho vyzkoušet. Náplně jsem dala na první pokus moc, ale moc to nevadilo, i když kuskus z rajčat hodně vyběhl a vypadá trochu neúhledně, do receptu vám dám o něco méně. Rajčata jsou skvělá jako předkrm, ale také jako lehká večeře, výborně se k nim hodí olivy a pokud máte rádi upečené olivy, můžete je přidat rovnou do kuskusu ♥
Budete potřebovat:
Pro 2 osoby, příprava: 15-20 minut, pečení: 45-50 minut
2 veliká masitá rajčata
80g kuskusu
1 menší cibule
2 stroužky česneku
menší hrst bazalkových lístků
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce strouhaného parmezánu
olivový olej
sůl, pepř
1 lžíce drceného lněného semínka
černé olivy k podávání (nemusí být)
Postup: Troubu předehřejte na 190 st. Rajčata omyjte a odkrojte "čepičku" i se stopkou. Vydlabejte vnitřek rajčat (uchovejte) a uvnitř je osolte, dejte je otočené vnitřní stranou na cedník a nechejte vykapat. Mezitím si připravte podle návodu na obalu kuskus. Než bude kuskus hotový, nakrájejte cibuli, oloupejte si česnek a na pánvi rozpalte olivový olej, opečte na něm cibuli i prolisovaný česnek, přidejte pokrájené vnitřky rajčat, chvíli opékejte, přidejte hotový kuskus, promíchejte, přidejte bazalkové lístky, lněné semínko, sůl, pepř, vinný ocet a je-li to potřeba trochu olivového oleje. Odstavte z plotny a promíchejte s parmezánem. Rajčata naplňte trochu pod okraj a přiklopte. Zakápněte je olivovovým olejem a dejte do ol. olejem vymazané zapékací formy. Zakryjte alobalem a pečte 45-50 minut.
To chci udělat už dlouho :-)
OdpovědětVymazat:))) snad se tedy recept hodí.
VymazatVypadá to skvěle, na stejný způsob jsem měla kdysi plněnou papriku :)
OdpovědětVymazatUrčitě, s paprikou to bude skvělé, to bych také chtěla zkusit.
Vymazat