19. 2. 2016

Oblíbené kuchařky

Tak a teď se přiznejte, kdo doma vaříte podle kuchařek? Já poslední dobou podle kuchařek moc nevařím. Zvykla jsem si recepty vymýšlet a dávat dohromady sama a také hodně zkouším recepty od oblíbených kolegů bloggerů. Je to docela paradox, když jsem blog začala psát jako výzvu uvaření celé kuchařky :) Nicméně! Je čas to napravit a vrátit se také sem tam k oblíbeným kuchařkám, kterými si ráda listuju a kochám se (no dobře, někdy i skoro slintám). 

1. Detox - recepty a rady - konečně se blíží čas na detox, kuchařku jsem si koupila minulý rok na dovolené v Jizerkách a už jsem podle ní zkoušela pár receptů - třeba tuto polévku - zkoušela jsem také smoothie a chystám se na další recepty. Kuchařka je přehledná, suroviny dostupné a zatím sedí i poměry, za mě: doporučuji. Kuchařku seženete v běžné obchodní síti.  

2. Gateaux de reve. Podle Lindy Lomelino jsem už zkoušela hodně receptů a její kuchařka je opravdu taková moje bible na pečení, občas tedy dorty trochu nesedí, něco musím doladit v poměrech, ale i tak je to určitě jedna z mých nej. Je ve francouzštině a objednala jsem si ji přes e-shop Amazon, kde je k dostání také v jiných světových jazycích, česky zatím bohužel nevyšla.   

3. Naše jídlo - přirozeně! Tuto kuchařku jsem si  koupila v Ikea, zaujal mě obal a když jsem si jí prolistovala, tak i obsah. Je zde mnoho tipu jak v domácnosti ušetřit a také řada skvělých receptů, zatím jí mám doma asi tak 4 roky a ještě jsem nic nevyzkoušela, takže už bych opravdu měla! Jinak pokud je ale ještě v Ikea k dostání (což doufám, že je), tak na ní jukněte.  

4. What Katie Ate - druhá bible, tentokrát na vaření, zkoušela jsem několik receptů - u vás je oblíbený třeba tento kuskus a celkově je plná lákavých a skvělých receptů a ještě lepších fotografií. Je v angličtině a také jsem si jí objednala přes e-shop Amazon, česky myslím také nevyšla. 

 A která je vaše nejoblíbenější kuchařka? 

Hezký večer, Tereza 
















6 komentářů:

  1. to "Naše jídlo" vypadá výborně :) Já tedy podle kuchařek nevařím, dost experimentuju a když nevím, už coby, tak si najdu něco na internetu a uvařím podle toho (dost se inspiruji na food blozích) - třeba právě u tebe :)
    big random

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám velikou radost! Jsem ráda, že má někdo stejné chutě jako já :) a koukám, že jsem našla na tvém blogu krásnou inspiraci co se týká módy/péče :)

      Vymazat
  2. Ja to nejradsi stridam vsechno: nejvic taky podle internetu, blogu a bbc receptu, pak neco z kucharek, neco z rodinnych pokladu, neco vymyslim uplne noveho nebo zkousim ruzne variace na puvodni recepty. Je asi miliarda veci, ktere mam na seznamu k vyzkouseni, ale na to bych potrebovala nekolik zivotu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, je toho opravdu hodně, jsem na tom stejně :))

      Vymazat
  3. Já to nějak tak střídám. Občas něco z kuchařky, občas z internetu, občas nějaké jídlo z domu od mamky. Začala jsem si psát do Wordu seznam osvědčených receptů pro chvíle, kdy nevím, co vařit. Docela se mi to osvědčilo.
    Tu ikeáckou kuchařku mám, vyhrála jsem jí v soutěži. Zatím jsem v ní jen listovala, to je všeobecně moje nejoblíbenější činnost - zakládat si zajímavé recepty barevnými lepítky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To dělám taky :) taky mě to baví. Ale zatím jsem skutečně vyzkoušela jen docela málo z nich :) osvědčené recepty jsou super, já je mám tady na blogu :)

      Vymazat