10. 7. 2015

Polévka z červené čočky s majoránkou

Tuto kořeněnou polévku máme doma moc rádi, hlavně malá dcerka. Kurkuma jí dodá skvělou chuť a s čerstvou majoránkou je neodolatelná. Majoránka je jedna ze základních bylinek, nesmí chybět v bramboračce či bramboráku, podporuje chuť k jídlu, uvolňuje křeče, podporuje nervový systém a ženám posiluje dělohu. 



Budete potřebovat:

Pro 4 osoby, příprava: 10 minut, vaření: 15 minut

250g červené čočky
1 větší nebo 2 menší šalotky
1,5 litru zeleninového vývaru
2 lžičky kurkumy
1 lžička mletého kmínu
sůl, pepř
1-2 lžíce másla
1-2 lžičky čerstvé majoránky

Postup: Na másle osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku. Čočku propláchněte a přidejte k šalotce, zalijte vývarem a nechejte 15 minut na mírném ohni bublat. Nakonec přidejte kurkumu, kmín, sůl, pepř a majoránku, na talíři ještě přidejte dalších pár lístků majoránky. Pokud vám polévka vydrží do druhého dne krásně se rozleží a je ještě lepší, jen trochu zhoustne - podle potřeby ji tedy nařeďte vývarem nebo troškou vody. 




4 komentáře:

  1. Milujem čočkovú polievku. Ja ju tradične pripravujem podľa maminho receptu.
    Budem musieť vyskúšať ten Tvoj. Vyzerá fakt chutne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od maminky je vždy nejlepší .) ale je fajn ochutnat i jiné verze, doufám, že ta moje ti bude chutnat.

      Vymazat
  2. Polévky s červenou čočkou miluji, ráda si připravím i tu tvou :)

    OdpovědětVymazat