Bazalka je úžasná bylinka, bez které si vaření nedokážu představit. Je skvělá, protože jí lze využít do slaných, ale také sladkých pokrmů. Minulé léto jsem z ní zkoušela zmrzlinu, která je hodně zajímavá - mrkněte TADY. Pro naše zdraví je prospěšná zejména tepelně neupravená, tlumí křečové bolesti, podporuje trávení, působí protizánětlivě a jako mírné antibiotikum, působí také proti nespavosti a migréně. Tento salát je velmi svěží a v létě vás potěší jako dezert nebo lehká večeře.
Budete potřebovat:
Pro 2 osoby, příprava: 10-15 minut
čtvrtka vodního melounu
dvě hrsti malin
dvě hrsti ostružin
dvě hrsti jahod
1 jablko
dvě veliké hrsti listů čerstvé bazalky plus pár listů na ozdobu
4 lžíce javorového sirupu nebo 2 lžíce cukru/2 lžíce vody
pár kapek citronové šťávy
Postup: Ovoce omyjte, očistěte a podle toho, jaké kousky máte rádi nakrájejte. V hmoždíři připravte omáčku z bazalky, listy utřete buď s javorovým sirupem nebo cukrem a vodou a přidejte pár kapek citronové šťávy. Ovoce promíchejte a těsně před podáváním zakapejte omáčkou. K salátu se hodí hořký aperitiv, ale také domácí limonády/ledové čaje.
Mňam ! To vyzerá neskutočne ♥
OdpovědětVymazatℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.
.)))) děkuju,krásný den!
Vymazat