Mám pro vás ještě druhý recept na využití šalvějového másla, tentokrát masový. Ke králičímu masu se šalvěj výborně hodí, recept ale bude výborný také například s krůtím masem. Jako příloha se nejlépe hodí brambory na jakýkoliv způsob.
Budete potřebovat:
Pro 4 osoby, příprava: 20 minut, marinování přes noc, pečení 2 hodiny
1 naporcovaný králík
10-12 plátků slaniny
6 snítek čerstvé rozmarýny
6 snítek (nebo větších listů) čerstvé šalvěje
2 lžíce šalvějového másla
4 stroužky česneku
sůl, pepř
olivový olej
Postup: Maso omyjte a osušte, osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem, můžete ho také lehce potřít olivovým olejem, králík se porcuje na 6 dílů, na každý díl dejte po jedné snítce rozmarýny a šalvěje a zabalte do slaniny - jednoho nebo dvou plátků. K masu přidejte šalvějové máslo a zakryjte alobalem nebo potravinovou fólií a nechejte přes noc v lednici. Maso před přípravou vyjměte z lednice v předstihu a nechejte při pokojové teplotě, troubu předehřejte na 180st. podle potřeby můžete během pečení teplotu trochu snížit, maso během pečení podlévejte, pečte cca 2 hodiny, na posledních 30 minut odkryté.
Žádné komentáře:
Okomentovat