12. 6. 2015

Rebarborovo-jahodový crumble

Crumble jsem kdysi ochutnala švestkový, ale ještě jsem ho doma nepřipravovala a byla to chyba, protože je opravdu vynikající a s rebarborou si ho určitě ještě připravím, mohla bych se po něm utlouct a tak jsem ho měla k snídani a potom ještě jako dezert po večeři a k tomu jsem koukala na nádhernou červánkovou oblohu. Napadlo mě ke směsi přidat bezové kvítky, sice to na chuti není výrazně znát, ale je to hned veselejší, co říkáte? 



Budete potřebovat:

Pro 4 osoby, příprava: 20-30 minut, pečení 50 minut

350g rebarbory
50g jahod
100g cukru krupice
menší hrst bezových kvítků (nemusí být)
pár kapek vanilkového aroma
máslo na vymazání formy

150g ovesných vloček
30g mandlových lupínků
70g hladké mouky
80g cukru light muscovado (hnědého) ale můžete použít v podstatě jakýkoliv cukr
špetka soli
100g másla

Postup: Troubu předehřejte na 170 st. Zapékací mísu o průměru 24 cm vymažte máslem. Jahody omyjte a nakrájejte na menší kousky. Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenčí plátky, jahody a rebarboru důkladně promíchejte s cukrem, vanilkovým aroma a přidejte bezové kvítky, přendejte do zapékací mísy. V jiné míse si připravte drobenku - smíchejte všechny suché ingredience a přidejte na kousky pokrájené máslo, prsty směs spojujte, dokud se nevytvoří sypká a zároveň mírně lepkavá drobenka, kterou nasypejte na rebarboru s jahodami. Mísu raději zakryjte alobalem a pečte cca 50 minut, spodní ovocná směs by měla bublat, když je crumble hotový. 




4 komentáře:

  1. Já crumble ještě nedělala, ale už roky na něj koukám na různých stránkách a v kuchařkách a vždycky si říkám, jak to vypadá dobře, že ho musím zkusit...tak třeba teď :) Díky za nalákání :)

    OdpovědětVymazat
  2. Crumble jsem dělala loni, ale v nejbližší době asi opakovat nebudu - jak to nemá to těsto, vždycky toho spořádám strašně moc :)

    OdpovědětVymazat