Dostala jsem chuť na kombinaci ovoce s něčím slaným a tak vznikl nápad na tento toast. Hodí se jako rychlá večeře, ale také jako předkrm, důležité je podávat toasty teplé. Máte také rádi sladko-slané kombinace?
Budete potřebovat:
Pro 2 osoby, příprava: 15 minut
2 ks pečiva, které máte rádi a lze ho opéct (ideálně ciabatta)
125g čerstvých ostružin
1 ks sýru camembert
hrst rukoly
olivový olej
pepř (nemusí být)
1 lžíce cukru muscovado (nebo jakýkokoliv jiný)
Postup: Na pánvi rozpalte olivový olej a opečte na něm dozlatova pečivo nakrájené na plátky, když jsou opečené dejte na ně nakrájený sýr a nechejte ještě na pánvičce, aby sýr trochu povolil. Mezitím dejte do hrnce lžíci vody a přidejte ostružiny, zahřívejte a vidličkou je rozmačkejte, přidejte cukr a ještě chvíli zahřívejte, stáhněte z ohně, pokud máte zrovna načaté červené víno, můžete k nim také cca lžíci přidat. Na toasty naneste omytou rukolu, můžete trochu opepřit a nakonec přelijte ostružinovou omáčkou, ihned podávejte.
To vypadá krásně! Já tyhle kombinace ráda, a moc :) Ovoce a sýr, to je prostě ráj. Těším se na další zajímavé nápady :)
OdpovědětVymazatDěkuju :)))
VymazatKombinaci sýrů a ovoce mám moc ráda! Vypadá to k nakousnutí :)
OdpovědětVymazatJe to dobrota )
Vymazat