22. 5. 2015

Mangold s opečeným sýrem halloumi a medovou zálivkou

Tento recept je vhodný jako předkrm nebo svačinka a pro mě je to od teď nerozlučná dvojka. Z předchozího receptu mi zbyl mangold i sýr a tak vznikl tento recept, chtěla jsem ochutnat uvařený mangold a opečený sýr. Obojí je výborné. Baby mangold tedy vařit není potřeba, je proto možné zvolit i variantu s čerstvým mangoldem a opečeným sýrem ).


Budete potřebovat: 

Pro 2 osoby, příprava: 10 minut

4 ks baby mangoldu
200-250g sýru halloumi
citronová šťáva - pár kapek
olivový olej
1 lžíce medu
sůl, pepř

Postup: Připravte si zálivku, v misce smíchejte olej, citronovou šťávu, med, sůl a pepř, dobře promíchejte.V osolené vodě nechejte pár minut vařit listy baby mangoldu. Mezitím na pánvi nasucho opečte nakrájený sýr. Listy mangoldu nechejte dobře okapat a podávejte spolu se sýrem, zakápnuté zálivkou. 




Žádné komentáře:

Okomentovat