2. 1. 2015

Olivový cake

Recept na tento cake mám z Francie, kde byl velmi oblíbený, je totiž skvělý teplý i studený, zasytí a můžete do něj přidat vše, co vám chutná. Nebojte se experimentovat a zkusit i nové chutě, já bych ráda příště zkusila kombinaci se sušenými rajčaty. 






Budete potřebovat:

Pro 6 osob

Příprava: 10 minut, pečení: 50 minut

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek mléka
půl hrnku olivového oleje
1 klasický kelímek bílého jogurtu
4 vejce
lžička kypřicího prášku do pečiva
min 1 lžička soli
150g vypeckovaných oliv
150g strouhaného sýra - ideálně ementálu
trochu másla a polohrubé mouky na vymazání formy

Postup: Předehřejte troubu na 180 st. V míse smíchejte mouku, kypř. prášek do pečiva, mléko, jogurt, olej, vejce, strouhaný sýr, sůl a olivy. Pokud do receptu nepoužijete olivy přidejte více soli. Důkladně promíchejte. Směs přelijte do vymazané a vysypané formy na chlebíček. Pečte 50 minut, nebo dokud se těsto nelepí na špejli.



4 komentáře:

  1. Něco podobného jsem pekla, ale vevnitř to bylo o dost hutnější. Musím vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný recept pro vstup do nového roku, moc se ti povedl :) Sušená rajčata doporučuji, taky dělám podobný, ale právě s těmi rajčaty a dávám dovnitř ještě kozí nebo ovčí sýr. Výborné!

    OdpovědětVymazat