23. 9. 2014

Vaření 97: Kandovaná pomerančová kůra

Proces trochu složitější, je potřeba několikrát převařovat a nechat odležet, ale kůra není tak sladká, vhodná do moučníků, já jsem ji využila na přípravu domácích truffe bonbónů. Chuť čokolády hezky doplní, ale každý to nemá rád, proto jsem ji nechala zvlášť. Verdikt: 4 gurmáni





4 komentáře:

  1. Tohle by třeba mě vůbec nelákalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, u nás doma jsem ochutnala jen já, každý pomerančovou chuť nemusí (nebo spíš málokdo může)....ale u těch bonbónů jsem ráda, že jsem nezapracovala kůru dovnitř, jak bylo v receptu, protože by je asi nikdo nejedl, takhle bez kůry bylo za chvíli po bonbónech. Recept na ně přidám brzy.

      Vymazat
  2. Já měla nedávno na ochutnání bonbóny z hořké čokolády zdobené právě takovou kůrou a kandovanými fialkami a chuťově byly výborné. Jinak mám pomerančovou chuť ráda jen přímo v pomerančích, ale tohle byla fajn kombinace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to není úplně špatné, ale stačí malinko :) a ne vždy :)

      Vymazat