Takto sušené houby neznám, používám spíše klasicky sušené kousky, ale rozmixovat je a ještě se solí je také skvělé, příprava je potom rychlejší (nezapomeňte, že jsou slané), protože je nemusíte namáčet předem, zase ale nemáte v pokrmu celé kousky. Takže myslím, že se doma hodí obě varianty. Verdikt: 5 gurmánů
mix lesních hub
sůl
poměr: na cca 300g hub 1 lžička soli
Postup: Čisté houby pokrájené na kousky a sůl dejte do kastrolku a chvilku provařte, než se z nich odpaří tekutina. Houby poté usušte buď v troubě nebo na slunci. V troubě na 75 st. cca 4 hodiny, na slunci to trvá 2 dny, záleží na celkové vlhkosti v prostoru, může trvat i déle, záleží také na množství. Usušené houby rozmixujte mixérem na pudrovou konzistenci. Pokud již máte zásobu nasušených hub můžete je rozmixovat spolu se solí. Směs skladujte v dobře uzavřené nádobě. Využijete je při přípravě rizota, gnocchi, polévek nebo omáček.
Recept: Cuisiner mieux en jetant moins
Zajímavý nápad! Letos už máme zase nasušeno asi 60 sklenic "kouskových" hub, ale mleté teda ani jedny :)
OdpovědětVymazatTaky jsem se s tím setkala poprvé.
VymazatO mletých jsem ještě neslyšela, sušíme klasicky na plátečky... a ty houbičky na fotkách vypadají moc hezky! :) Hezký večer, skills-of-art.blogspot.com
OdpovědětVymazatDěkuju :) hezký den.
VymazatTaké o mletých sušených houbách slyším prvně.. :) Mě nevadí v bramboračce najít pomalu polovinu houby, ale některým mlsálkům by to mohlo takto chutnat víc.. Využiji tvůj nápad na příští rodinný oběd! :) :D Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥
OdpovědětVymazatPrávě, někdo nemá větší kousky rád a to je potom geniální, určitě je to zajímavý nápad a není můj, ale autorky kuchařky, ze které vařím :) juknu, děkuju za pozvání, hezký den!
VymazatTerezka, toto je doména mojej svokra, ktorá ma zásobuje každý rok hubovým korením. Výborná vec do varenia. Andrea
OdpovědětVymazatSouhlasím, je to výborné a doma se rozhodně neztratí!
Vymazat