23. 7. 2014

Bazalková zmrzlina

Když jsem narazila na tento recept, musela jsem ho zkusit, protože mám tyto celkem netradiční chutě ráda. Pokud máte rádi bazalku, budete její sladkou variantou nadšeni jako já! Zmrzliny stačí malá porce, protože je celkem sladká, ale hezky osvěží a je to zase něco jiného!  



Budete potřebovat:

Pro 4-6 osob, příprava 15 minut, mrazení min. 6 hodin

2 velké hrsti bazalky - pouze listy, plus listy na ozdobu
200g krupicového cukru
170g mascarpone
830g hustého řeckého jogurtu

Postup: Listy bazalky a cukr umixujte na hrubší prášek. Smíchejte s mascarpone a jogurtem a vše důkladně promixujte. Směs dejte (ideálně v kovové nádobě) do mrazáku a po 2 hodinách opět důkladně promixujte, buď v robotu nebo mixérem. Proces znovu zopakujte po dalších 2 hodinách. Já jsem poté nechala zmrzlinu mrazit přes noc, ale po 2-3 hodinách od posledního mixování by měla být také připravená. Před podáváním je potřeba počítat cca 20-30 na mírné rozehřátí, aby bylo možno jí nabírat. Ale je skutečně krásně hladká. 

Recept: Albert kuchařka - Spolu u stolu


2 komentáře:

  1. Bazalkovou jsem teda ještě neměla, ale minulý týden jsem prvně ochutnala bazalkovou limonádu, takže i zmrzlině bych dala šanci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Limonáda zní také dobře! Jestli ji zkusíš, tak napiš jestli chutná :)

      Vymazat