6. 3. 2014

Vaření 16: Smažené slupkové placičky

Ze všech tří receptů na využití slupek brambor je tento ten NEJ. Ideální na ujídání, když vás honí mlsná a také geniální předkrm. Verdikt: 5 gurmánů 


Zámek z jedné procházky.


Budete potřebovat:
Pro 4 osoby, příprava: 20 minut, 30 minut na odležení, 15 minut na smažení


100g hladké mouky
půlka čajové lžičky mletého nebo celého kmínu
půlka čajové lžičky mletého kari
špetka sušené pálivé papričky
půlka čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
slupky z 1 kila brambor
2 malé cibule nebo šalotky
olivový olej nebo olej na kterém obvykle smažíte
sůl


Postup: V míse jsem smíchala mouku, 150ml vody, koření, kypřicí prášek do pečiva a jednu čajovou lžičku soli. Promíchanou směs jsem nechala překrytou 30 minut odležet. Brambory jsem si oloupala a použila je na jiný recept. Slupky jsem nakrájela na tenké kousky, jakoby mini hranolky. Oloupala a nadrobno jsem si nakrájela šalotky. K odležené směsi jsem přidala šalotky i slupkové kousky. Vše jsem promíchala. Rozpálila jsem si olej a po menších lžičkách směs usmažila z každé strany cca 3 minuty. Smaženky jsem nechala odkapat na ubrousku a nakonec jsem je trochu posolila. Je ideální podávat je teplé.

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins



2 komentáře:

  1. To je takový "bramborák" z toho, co nám zbylo po přípravě bramboráku :) Vypadá to chutně!

    OdpovědětVymazat
  2. To je fakt, určitě by je bylo možné zrovna při přípravě bramboráků využít, ale chuťově jsou tyto placičky jiné než bramborák a ta chuť není ani podobná...

    OdpovědětVymazat