Ze všech tří receptů na využití slupek brambor je tento ten NEJ. Ideální na ujídání, když vás honí mlsná a také geniální předkrm. Verdikt: 5 gurmánů
Zámek z jedné procházky.
Budete potřebovat:
Pro 4 osoby, příprava: 20 minut, 30 minut na odležení, 15 minut na smažení
100g hladké mouky
půlka čajové lžičky mletého nebo celého kmínu
půlka čajové lžičky mletého kari
špetka sušené pálivé papričky
půlka čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
slupky z 1 kila brambor
2 malé cibule nebo šalotky
olivový olej nebo olej na kterém obvykle smažíte
sůl
Postup: V míse jsem smíchala mouku, 150ml vody, koření, kypřicí prášek do pečiva a jednu čajovou lžičku soli. Promíchanou směs jsem nechala překrytou 30 minut odležet. Brambory jsem si oloupala a použila je na jiný recept. Slupky jsem nakrájela na tenké kousky, jakoby mini hranolky. Oloupala a nadrobno jsem si nakrájela šalotky. K odležené směsi jsem přidala šalotky i slupkové kousky. Vše jsem promíchala. Rozpálila jsem si olej a po menších lžičkách směs usmažila z každé strany cca 3 minuty. Smaženky jsem nechala odkapat na ubrousku a nakonec jsem je trochu posolila. Je ideální podávat je teplé.
Recept: Cuisiner mieux en jetant moins
Recept: Cuisiner mieux en jetant moins
To je takový "bramborák" z toho, co nám zbylo po přípravě bramboráku :) Vypadá to chutně!
OdpovědětVymazatTo je fakt, určitě by je bylo možné zrovna při přípravě bramboráků využít, ale chuťově jsou tyto placičky jiné než bramborák a ta chuť není ani podobná...
OdpovědětVymazat