Co budete potřebovat?
Na 30 košíčků, příprava 45 min, v případě, že máte klasické Salko ještě 2 hodiny na jeho uvaření, pečení 8 min
200g sušenek Lotus
250g másla
1 plechovka Salka (doporučuji Salko karamel)
1 balení mandlových lupínků
sůl
Postup: Rozdrtila jsem sušenky a spojila je prsty s máslem (100g), potom jsem je natlačila do formiček na košíčky. Pekla jsem je 8 minut na 175 stupňů, ale je to moc, stačí odhadem max 5 minut a příště použiji i menší průměr košíčků. Košíčky je potřeba vyklepnout ještě horké. Náplň jsem připravila tak, že jsem Salko karamel ušlehala se 150g másla do krému a tím jsem vychladlé košíčky naplnila. Poté jsem je ještě ozdobila mandlovými lupínky, které jsem předtím v rendlíku zalila 200 ml vody a přidala lžičku soli, nechala minutu vařit. Po deseti minutách jsem je vyjmula z vody, osušila a opekla na pánvi.
Zdroj receptu: Albert v kuchyni od jara do zimy
To bude těmi formičkami, nám se v nich vždycky všechno připálí :) Ale recept zní dobře, i když ty sušenky jsou tak dobré, že by možná stačilo naservírovat je na tác místo cukroví :)
OdpovědětVymazatJsou výborné, to je pravda!
Vymazat