8. 12. 2013

Křupavé košíčky s karamelem

Příprava košíčků je snadná, ale na první pokus jsem se držela doby pečení v receptu a košíčky byly téměř připálené. Na druhý pokus jsem je nechala péct 5 minut a je to akorát. Krému na naplnění je až dost, dohromady je to taková karamelová bomba (sladší) a jsou velmi křupavé! Verdikt: 4 gurmáni





Co budete potřebovat?

Na 30 košíčků, příprava 45 min, v případě, že máte klasické Salko ještě 2 hodiny na jeho uvaření, pečení 8 min 

200g sušenek Lotus
250g másla
1 plechovka Salka (doporučuji Salko karamel)
1 balení mandlových lupínků
sůl

Postup: Rozdrtila jsem sušenky a spojila je prsty s máslem (100g), potom jsem je natlačila do formiček na košíčky. Pekla jsem je 8 minut na 175 stupňů, ale je to moc, stačí odhadem max 5 minut a příště použiji i menší průměr košíčků. Košíčky je potřeba vyklepnout ještě horké. Náplň jsem připravila tak, že jsem Salko karamel ušlehala se 150g másla do krému a tím jsem vychladlé košíčky naplnila. Poté jsem je ještě ozdobila mandlovými lupínky, které jsem předtím v rendlíku zalila 200 ml vody a přidala lžičku soli, nechala minutu vařit. Po deseti minutách jsem je vyjmula z vody, osušila a opekla na pánvi.  

Zdroj receptu: Albert v kuchyni od jara do zimy


2 komentáře:

  1. To bude těmi formičkami, nám se v nich vždycky všechno připálí :) Ale recept zní dobře, i když ty sušenky jsou tak dobré, že by možná stačilo naservírovat je na tác místo cukroví :)

    OdpovědětVymazat