27. 7. 2015

Domácí těstoviny s ricottou a šalvějovým máslem

Na tento recept využijete šalvějové máslo z předchozího receptu. Domácí vaječné těstoviny jsou fajn a s ricottou a bylinkami je to lahůdka. Je samozřejmě ideální pokud máte strojek na těstoviny, protože vám pomůže k dokonale tenkému těstu, ale zvládnete je i s klasickým válečkem. Připravujete si doma vlastní těstoviny?  



















Budete potřebovat:

Pro 2 osoby, příprava: 40-50 minut, vaření: 5-10 minut

250g hladké mouky
2 menší vejce
1 lžička soli
2 snítky čerstvého libečku
hrst čerstvé pažitky
100g sýru ricotta (můžete použít také cottage)
sůl, pepř
hrst sýra - ementál, parmezán

Postup: Mouku smíchejte se solí, vejci a přidejte necelých 50ml vody. Rukama utvořte těsto, když je kompaktní nechejte ho v míse zakryté potravinovou fólií cca 30-40 minut stát při pokojové teplotě. Libeček a pažitku nakrájejte najemno, v misce je smíchejte se sýrem, osolte, opepřete. Těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše nebo použijte strojek na těsto a vytvořte tenký plát. Skleničkou nebo hrnkem vykrojte kolečka cca 8cm průměr a do každého dejte malou lžičku sýrové náplně. Těstoviny překlopte a přimačkněte k sobě, potom ještě přimáčkněte vidličkou. Dejte si vařit osolenou vodu, těstoviny vařte cca 5-10 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Vyjměte je a ihned přidejte šalvějové máslo, důkladně promíchejte a podávejte posypané sýrem. 



4 komentáře: