3. 3. 2016

Tiramisu

Ahoj, jak se všichni dnes máte? Nehodil by se vám recept na něco sladkého? Co třeba vanilkové tiramisu do skleničky? Je to klasický recept, ale tentokrát bez vajec, vlastně takové rychlotiramisu, ale moc dobré, ne moc sladké. 

Tereza 
  


 Budeme potřebovat:

Na 2-4 porce, příprava: 20 minut, chlazení ideálně přes noc

100g podlouhlých cukrářských piškotů
150ml silné kávy
podle oka a chuti cca 1-2 lžičky Amaretta
pár kapek vanilkového aroma
250g mascarpone
1 vanilkový lusk
150ml smetany ke šlehání
4 lžíce cukru (použila jsem kokosový, ale můžete použít jakýkoliv jemně mletý cukr - např. třtinový, nebo cukr moučka)
1-2 lžičky holandského kakaa
čerstvé ovoce k podávání - nemusí být
máta - nemusí být

Postup:

Piškoty si nalámeme na menší kousky. Připravíme si kávu a necháme zchladnout. Ke kávě přidáme Amaretto a pár kapek vanilkového aroma.

Metlou si v míse smícháme mascarpone, lehce prošlehanou smetanu a zrníčka z vanilkového lusku. Důkladně promícháme a přidáme cukr, opět promícháme.

Připravíme si skleničky, ve kterých chceme tiramisu servírovat. Piškoty opatrně a rychle namočíme v kávové lázni a ihned dáme do skleniček.

Na piškoty navrstvíme dle chuti mascarpone krém.

Opět dáme vrstvu piškotů namočených v kávové lázni.

A nakonec opět krém.

Zasypeme holandským kakaem a necháme vychladit v lednici.

Těsně před podáváním přidáme ovoce a mátu.

Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat