16. 1. 2016

Je to malé a kulaté ale kuskus to není. Chutná to skvěle ale bulgur to není. Co je to?

Tarhoňa je bezvaječná těstovina, trochu mi tvarem připomíná kaviár a s pečenou zeleninou tvoří skvělou dvojku a ideální přílohu. Pečenou zeleninu mám ráda v různých kombinacích, bylo by možné přidat také více barev papriky a cuketu, zelí pak choi je v této kombinaci ale taky super. Znáte tarhoňu? Zkoušeli jste s ní vařit a jaký recept?  



Na přípravu potřebujeme:

Pro 2-4 osoby, příprava: 20 minut

250g těstovin tarhoňa (koupila jsem v Lidlu)
12-14ks cherry rajčat
1 žlutá paprika
1 zelí pak choi
sůl, pepř, olivový olej

Postup: Do osolené vody dejte vařit těstoviny, vařtte cca 8-10 minut. Mezitím si nakrájejte zeleninu, některá rajčata můžete nechat na stonku. Na pánvičku dejte cca 2 lžíce olivového oleje a opékejte na něm zeleninu (cca 10 minut), osolte, opepřete. Uvařené těstoviny sceďte a přidejte k zelenině. Ještě chvilku opékejte (cca 5 minut), je-li potřeba trošku podlijte vodou nebo vývarem a podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte teplé samostatně nebo jako přílohu. 


Vytisknout recept

Žádné komentáře:

Okomentovat