8. 1. 2016

Zajdeme na kafíčko?

Miluju kafe, to je jasný, to už o mně každý ví. Ale nepřeháním to, to zase ne. A jako malé dítě se umím radovat, když mi někde připraví kafe se srdíčkem na pěně. Takže když narazím na recepty s kávou, hned si je zapisuju. Tento jsem ještě trochu doladila a tak je tady pro vás, vyzkoušíte je také? Krásný den!



Budete potřebovat:

Na 12ks, příprava: 20 minut, pečení: 25 minut, zdobení: 10 minut

Na muffiny:

1 a půl hrnku hladké mouky
půl hrnku holandského kakaa
půl lžičky jedlé sody
1 lžička kypřicího prášku s vinným kamenem
1 hrnek tmavého cukru muscovado nebo jiného cukru dle chuti
1 lžíce chia semínek
2 vejce
1 hrnek hotové silné kávy - nejlépe instantní
50g rozpuštěného másla
1 jablko - oloupané a nastrouhané

Na krém:

250g mascarpone
100g čokolády (70% kakaa)
1-2 lžíce cukru moučka
1-2 lžíce kávového likéru nebo silné kávy

Na ozdobu:

měkké ovoce dle chuti - např. maliny
ozdobné sypání


Postup:

Troubu předehřejte na 170 st.

V míse smíchejte mouku, kakao, sodu, kypř. prášek, chia semínka a cukr. V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo, kávu, nastrouhané jablko a vejce. Moučnou směs spojte s kávovou směsí do hladké konzistence.

Formu na 12 ks muffinů vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou nebo vyložte košíčky na muffiny.

Do každé prohlubně dejte vrchovatou lžíci těsta.

Pečte v troubě 25 minut, kontrolujte stav, můžete také špejlí.

Mezitím si připravte krém. Smíchejte mascarpone s likérem nebo kávou, nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a zchladlou jí smíchejte s mascarpone.

Muffiny nechejte zcela vychladnout.

Cukrářským pytlíkem je ozdobte krémem, ovocem a sypáním. Hotovo!

Dobrou chuť!


Vytisknout recept

Špatně načtený obrázek