6. 12. 2015

Nadýchané potěšení

Tento moučník se rázem stal jedním z našich velmi oblíbených, protože je rychle připravený, není přeslazený, je krásně vláčný a s pekany naprosto vynikající. Velmi vám doporučuji použít kvalitní čokoládu s vysokým procentem kakaa, protože je to na chuti opravdu znát. Ořechy pekany jsou spíše měkké a proto se s vláčnou strukturou brownies hezky spojí, použít ale lze v podstatě jakékoliv ořechy, které máte rádi. Jedná se o dezert bez mouky, což se mnohým z vás může také hodit. 



Budete potřebovat:

Na 15 kousků, příprava: 20 minut, pečení: 30 minut

200g hořké čokolády (70% a více kakaa)
200g přírodního cukru
200g másla
5 vajec
špetka soli
2 lžíce mletých mandlí
70-100g ořechů pekanů (lze použít i vlašské ořechy) pokrájených
pár kapek vanilkového aroma

Na polevu: 

25g čokolády (ideálně také 70% a více kakaa)
5g másla

Postup: Troubu předehřejte na 170 st. V misce nad vodní párou nechejte rozpustit nalámanou čokoládu, na kousky pokrájené máslo a cukr. 

Když je směs hezky spojená a hladká, sejměte ji z ohně a přidejte vejce, špetku soli a metlou důkladně promíchejte, dále přidejte mleté mandle, vanilkové aroma a pokrájené ořechy, opět promíchejte. Zapékací mísu o rozměru cca 30x15cm vymažte máslem. 

Těsto nalijte do mísy a dejte péct na 30 minut do trouby. Po vyjmutí z trouby nechejte trochu zchladnout, mezitím připravte polevu, opět v misce nad vodní párou nechejte rozpustit čokoládu s máslem, touto polevou brownies podle chuti ozdobte a nechejte ideálně 3 hodiny při pokojové teplotě, aby se hezky rozležela chuť čokolády. 


Vytisknout recept

Špatně načtený obrázek