V Brazílii je to národní sladkost číslo jedna a není se čemu divit, výběr v čem bonbónky obalíte je na vás, nejsou přeslazené a úspěch je zaručen. Teoreticky by se hodily také jako vánoční cukroví - ale s tím na mě zatím nechoďte, na to je ještě času dost. Příští recept bude taková zdravá alternativa tohoto receptu, sladké kuličky bez cukru s goji.
Budete potřebovat:
Na 25-30 ks kuliček, příprava: 30-40 minut, chlazení: alespoň hodinu, ideálně déle
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
2 lžíce másla
7 lžic holandského kakaa
na obalení:
4 lžíce čokoládového sypání
4 lžíce čokoládového sypání
4 lžíce sušeného strouhaného kokosu
4 lžíce mletých mandlí
2-3 lžíce mletých kakaových bobů
2 lžíce holandského kakaa
malé papírové košíčky
4 lžíce mletých mandlí
2-3 lžíce mletých kakaových bobů
2 lžíce holandského kakaa
malé papírové košíčky
Postup: V mlékovaru (nezapomeneme do k tomu určeného prostoru, dát vodu) smícháme kondenzované mléko, máslo a holandské kakao, na mírném ohni vaříme za stálého míchání 15-20 minut, směs musí být lepkavá a zůstávat na jeho stěnách. Směs přendáme do misky (opatrně, ať se nepolijete vodou z mlékovaru) a necháme zcela zchladnout, během této fáze směs ještě více ztuhne. Do menších mističek si připravíme posypky na obalení kuliček, na ruce si naneseme trochu másla a v dlaních vytvoříme menší kuličky, obalíme ve zvolené posypce a dáme do papírového košíčku, vzniklé bonbónky/kuličky dáme na tácek a necháme vychladit v lednici.
Vytisknout recept
Mňam vypadá to báječně :) Super tip, který určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazat:) doufám, že si doma pochutnáte, krásný den!
VymazatMňam vypadá to báječně :) Super tip, který určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazat