16. 8. 2015

Barevný salát s rajčaty a jogurtovou zálivkou v domácí pšeničné tortille

Domácí tortilly jsem zkusila poprvé a jsou opravdu mnohem lepší než kupované, jsou však výborné čerstvé, je tedy lepší je také čerstvé spotřebovat. Náplň jsem zvolila letní, svěží, určitě by bylo skvělé také do směsi přidat třeba kousky grilovaného kuřecího masa. Zálivku jsem si připravila s česnekem, který mám ráda, ale je poměrně aromatický, kdo ho nemáte rádi, můžete zkusit zálivku připravit s avokádem. Krásný den 



 Budete potřebovat:

Pro 2 osoby, příprava: 30-40 minut

6 ks domácích pšeničných tortill (recept i postup u Markéty na webu Kitchenette.cz)
250g hladké pšeničné mouky
cca 60ml vody
cca 60ml olivového oleje
1 lžička mořské soli
půl lžičky prášku do pečiva

Postup přípravy tortill ZDE - klik

250g barevných cherry rajčat
1 střední salát - podle chuti
1 avokádo
1 plechovka kukuřice
cca 100g sýru feta - nebo podle chuti
olivy podle chuti - použila jsem kalamata s peckou, ale jsou asi lepší bez pecky

Na zálivku:

1 klasický kelímek bílého jogurtu
1 menší stroužek česneku (lze vynechat a použít místo toho rozmačkanou půlku avokáda)
sůl, pepř

Postup: Připravte si těsto na tortilly a omyjte a osušte zeleninu a nakrájejte ji, dále si připravte v misce zálivku. Nyní můžete začít smažit tortilly, dávejte pod ně z obou stran dostatek olivového oleje. Když jsou připravené, namíchejte si do nich náplň, zálivku smíchejte důkladně se salátem a opatrně a pomalu přidejte kukuřici, avokádo, olivy, sýr a rajčata. Tortillu můžete naplnit tak, že ji jen přeložíte, nebo také zamotáte do ruky, podle toho, co vám lépe vyhovuje. 




Žádné komentáře:

Okomentovat