15. 5. 2015

Okurkovo-avokádová pomazánka

Tato rychle připravená pomazánka je ideální svačinka nebo lehká večeře, díky avokádu je velmi jemná, ředkvičky se k ní výborně hodí a chuť dobře doplní. Které pomazánky jsou vaše oblíbené? 


Budete potřebovat: 

Pro 2 osoby, příprava: 10 minut

1 zralé avokádo (ready to eat)
půlka salátové okurky
1 balení Lučina nadýchaná nebo jiná tvarohová  či jogurtová pomazánka, kterou máte rádi
sůl, pepř
ředkvičky k podávání (nemusí být)

Postup: Okurku nastrouhejte a posolte, nechejte chvíli stát. Mezitím rozkrojte avokádo, vyjměte pecku, oloupejte a vidličkou rozmělněte na kašovitou hmotu. Z okurky vymačkejte vodu. V misce smíchejte okurku, avokádo a Lučinu. Osolte, opepřete. Podávejte dle chuti s pečivem a ředkvičkami. 




4 komentáře:

  1. No vypadá to vážně nádherně! A musí to i skvěle chutnat. Rozhodně vyzkouším! :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkoušeno :) Fantastické! Díky

    OdpovědětVymazat
  3. To je skvělé, jsem ráda, že chutná :) krásný den a není zač :)

    OdpovědětVymazat