Samotné pusinky nemám ráda, ale když se spojí s krémovou konzistencí a nasáknou ji do sebe, jsou fajn a budete snad také souhlasit, že domácí jsou domácí. Pohár je rychle připravený, já jsem využila mražené jahody a skoro vůbec jsem nesladila, jen trochu javorového sirupu a hroznového cukru. Poháry zabalte s sebou na piknik nebo do práce/školy jako svačinu.
Budete potřebovat:
Pro 2 osoby, příprava: 30 minut, pečení: 60 minut
2 vaječné bílky
40g cukru krupice
100g cukru moučka
1 lžíce holandského kakaa
250g polotučného tvarohu
100ml smetany ke šlehání nebo 1 bílý jogurt
250g jahod
2-3 lžíce hroznového cukru/nebo cukru moučka
4 lžíce javorového sirupu
Postup: Troubu předehřejte na 100 st. V míse ušlehejte bílky, postupně k nim přidávejte cukr krupice. Vyšlehejte do velmi tuhé konzistence. Přimíchejte cukr moučka a nad vodní lázní prošlehejte dohladka, přimíchejte kakao. Plech vyložte pečicím papírem a cukrářským sáčkem vytvarujte pusinky. Nechejte je v troubě sušit 60 minut.
Jahody rozmixujte tyčovým mixérem, podle chuti doslaďte, promíchejte. V misce smíchejte tvaroh se smetanou nebo jogurtem, přidejte javorový sirup, promíchejte. Připravte si uzavíratelné skleničky každou na 250 ml. Do skleničky navrstvěte střídavě tvaroh a jahody a prokládejte rozdrcenými pusinkami - do každé skleničky dejte celkem cca 5-6 rozdrcených pusinek. Poslední vrstva budou opět pusinky. Ideální je poháry ještě před odchodem nechat vychladit v lednici.
To bych byla pořád na cestách, mít vždy po ruce něco takhle dobrého :) Já taky nejsem zrovna fanda samotných pusinek, ale v dezertech je mám ráda.
OdpovědětVymazat