12. 3. 2015

Domácí granola s řeckým jogurtem a ovocem

Nechápu JAK JE MOŽNÉ?!, že jsem to už dávno nevyzkoušela! Domácí zapečené muesli/granola je tak vynikající, s kupovaným se to vůbec nedá srovnat a od teď už chci navždy jen to domácí!  Musíte ho také vyzkoušet, namixujte si dle vlastních chutí (já mám ráda jednoduchou kombinaci vločky+mandle), je i rychle připravené a opravdu o tolik lepší, že bych si počkala klidně i déle :) až ho také zkusíte napište mi, co vy na to. V uzavřené skleničce je vhodné i jako svačinka do školy/práce. 



Budete potřebovat:

Pro 4 osoby

Příprava:5-10 minut, pečení: 20 minut

150g ovesných vloček
100g oříšků, mandlí apod. dle chuti
30-50g sušeného ovoce, rozinek apod. dle chuti
400g (100g na porci) řeckého jogurtu
200 g čerstvého ovoce dle chuti
 1 lžíce třtinového cukru
50ml javorového sirupu
špetka soli
špetka skořice

Postup: Předehřejte troubu na 180 st. V misce smíchejte ovesné vločky, nasekané nebo celé oříšky(dle chuti), pokrájené sušené ovoce dle chuti, třtinový cukr, sůl, skořici a javorový sirup. Vše velmi důkladně promíchejte. Směs přendejte na plech vyložený pečicím papírem a uhlaďte do tenké vrstvy po celé ploše plechu. Dejte na 20 minut péct - horní/dolní pečení. Když je směs zlatavá a spojená je hotovo. Nechejte vychladnout a podávejte s řeckým jogurtem a čerstvým ovocem, chcete-li můžete v receptu vynechat třtinový cukr a před podáváním ještě vše přelít javorovým sirupem.  



4 komentáře:

  1. Dělám pořád. A pokaždé jiné :D a pak si vyčítám, když do 3 dnů sklenice zmizí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu se vůbec nedivím :) až si ho udělám do zásoby, tak bude taky hned fuč :)

      Vymazat
  2. ja si to davam casto v jednej kaviarnicke kde robia tiez z domacej granoli a je to perfektnee <333 stale som si to chcela urobit doma do zasoby aby som si to mohla spravit aj na ranajky ale nikde som nevedela najst dobry recept ktory by mi vyhovoval... ale teraz uz mozem! :DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé, jsem moc ráda! :) Poslední dobou jsem si granolu i kaše oblíbila s datlovým sirupem, je to také moc dobré, krásný den!

      Vymazat