13. 2. 2015

Zkouším pro vás: Na talíři tečka cz + soutěž

Chtěla bych vám dnes představit projekt, který jsem měla možnost vyzkoušet. Na stránkách www.nataliri.cz zjistíte veškeré podrobné informace. Ve zkratce - jedná se o možnost objednat si domů (kdekoliv po Praze) suroviny včetně receptů na 3 večeře (nebo obědy, to je na vás), které připravil šéfkuchař Patrik Bečvář. Vybrat si můžete variantu APETIT nebo GURMÁN a doma už vám stačí jen vše uvařit, na každý týden jsou vypsány nové lahodné recepty, níže jsou jídla, která jsem zkoušela já v pořadí Zapečené boloňské lasagne s tomatovou omáčkou, Hovězí Stroganoff s červenou řepou a rosti, Pečená kuřecí stehna a cassoulet z červené čočky, Tvarohová pěna s jahodovou omáčkou a mátou.

Za mě jednoznačně ANO, vyzkoušejte, vše jde hladce a jako po másle, nemusíte řešit kolik je čeho potřeba ani nic vážit, vše je připravené k použití, jen podle přehledného fotografického návodu vše uvaříte. Já sama bych si i dokázala představit např. variantu večeře pro 4 osoby, třeba s více chody. Dodané suroviny jsou opravdu kvalitní, zejména maso a ocenila jsem také čerstvé těsto na lasagne. Poslední otázkou je asi cena, tady musím říct, že nejsem schopná odhadnout, kolik by veškeré suroviny stály při nákupu v obchodě, záleží samozřejmě také na tom, jak kvalitní suroviny budete kupovat, ale zase máte méně o starosti, dopravu a plus v nápaditých receptech, kterými určitě své okolí potěšíte a jsou opravdu velmi chutné!


Nyní máte také možnost vyhrát VOUCHER v hodnotě 899 Kč na nákup menu APETIT na zmiňovaných stránkách www.nataliri.cz a vše si zkusit jako já. Jak se můžete do soutěže zapojit? Uvařte špenátové rizoto, recept je vložen níže. Až uvaříte pošlete fotografii výsledku na email: cuisinejolie@gmail.com, já následně fotografie uveřejním ve čtvrtek 26.února na facebooku a ta, která získá do 27.února 12:00h nejvíce palců nahoru vyhraje voucher. Hodně štěstí! 




---------------------------SOUTĚŽ-----------------------

Ilustrační foto: www.nataliri.cz



Uvařte rizoto a vyhrajte voucher v hodnotě 899 Kč na nákup menu APETIT


Ingredience

150 g;Rýže carnaroli

50 g;Máslo

500 ml;Kuřecí vývar

100 ml;Bílé víno

70 g;Parmazán

50 g;Šalotka

3 stroužky;Česnek

100 g;Špenátové listy

Olivový olej, sůl, mletý pepř

Potřeby na vaření

Kastrol, struhadlo, lis na česnek, prkénko


Krok 1

Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky. Parmazán nastrouháme na jemné straně struhadla. Česnek oloupeme a prolisujeme. Špenátové listy opláchneme pod studenou vodou, v případě větších listů nakrájíme na kusy o velikosti přibližně 4-5 cm.

Krok 2

Do kastrolu přidáme 3 polévkové lžíce olivového oleje (pro dvě porce), který rozehřejeme na vysokém plameni. Jakmile je olej rozpálený, stáhneme plamen na střední a vložíme nakrájenou šalotku, kterou opékáme 1-2 minuty. Šalotka by neměla být spálená, měla by zůstat bílá.

Krok 3

Následně zalijeme bílým vínem, kuřecím vývarem (trošku si ponecháme bokem, kdyby ke konci byla rýže nedovařená), přidáme česnek a rýži vaříme cca 15 -17 minut na nízkém až středním plameni, dokud se vývar nevyvaří a rýže nezměkne. Pokud rýže bude ještě tvrdá, přilijeme zbytek vývaru a rýži dovaříme. Pokud by nám ani všechen vývar na změknutí rýže nestačil, můžeme na závěr místo vývaru přilít trochu horké vody a tekutinu necháme opět vyvařit.

Krok 4

Nakonec přidáme špenát, parmazán, vmícháme máslo, dochutíme solí a pepřem a stáhneme z ohně.Hotové risotto servírujeme v hlubokém talíři či misce.





4 komentáře:

  1. Jé, konečně nějaká soutěž, kde se po člověku chce víc, než jenom komentář a sledování :)
    Hrozně ráda bych se zapojila, ale bohužel mě asi bude limitovat to, že nejsem z Prahy. Myslíš, že by šel tenhle problém nějak vyřešit?
    .
    Projekt vypadá zajímavě, tohle bych objednala jako dárek všem lidem (jako např. moje maminka), kteří neradi vaří a do ničeho se jim nechce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, rozvoz balíčků je možný v Praze, Praha-východ a Praha-západ, jinde zatím bohužel ne.

      Vymazat
    2. Tak škoda. Budu ale držet palce někomu jinému :))
      Děkuju za zjištění :)

      Vymazat