6. 2. 2015

Kávový crémet s čokoládovou polevou

Pokud chcete (třeba na Valentýna) připravit snadný a velmi chutný dezert pro svoji drahou polovičku mohl by to být tento recept. Spojení chutí pro mlsné jazýčky geniální. Na Pinterestu jsem vám také připravila inspirativní valentýnskou nástěnku Lovely in love, krásného Valentýna! 


Budete potřebovat: 

Pro 2 osoby, příprava: 10 minut, chlazení min. 2 hodiny, ideálně přes noc

125ml smetany ke šlehání (ušlehané do velmi husta)
125g žervé
pár kapek vanilkového extraktu
2 lžíce velmi silné kávy
45g cukru moučka
25g čokolády nebo čokoládové polevy
pevné formičky (ideálně ve tvaru srdce) o objemu cca 125ml každá
mušelín

Postup: Připravte si formičky, vyložte je mušelínem, tak, aby přesahoval okraje, nakonec jím crémet zabalíte a díky nim se lépe z formy vyndá. Já jsem použila mušelínové čtverečky z lékárny. V misce trochu prošlehejte žervé a přidejte cukr, aroma i studenou kávu. Nyní ušlehejte do velmi husta smetanu (pozor na přešlehání) a smíchejte s žervé směsí. Naplňte formičky, zabalte mušelín a nechejte nejlépe přes noc chladit v lednici. Před podáváním ozdobte rozpuštěnou čokoládou nebo čokoládovou polevou. 





4 komentáře: