23. 1. 2015

Vepřové plátky s kokosovou omáčkou

Pokud máte rádi jemné a trochu nezvyklé chuťové kombinace musíte vyzkoušet tento recept. Kokosové mléko dodá masu jemnou a příjemnou chuť a troufám si tvrdit, že spolu s gratinovanými bramborami tvoří ideální kombinaci, ale jako příloha se velmi hodí také rýže nebo kuskus. 




Budete potřebovat:

Pro 2-3 osoby, příprava: 10 minut, pečení/dušení 30-40 minut


 6ks plátků vepřové kotlety 
sůl, pepř
 1 plechovka kokosového mléka  (coconut cream)
1 cibule nakrájená najemno
2 lžíce olivového oleje (ne panenský)

Postup: Plátky kotlety rozklepejte paličkou, osolte a opepřete, můžete je nakrájet na vámi zvolené menší kousky, ale nemusíte. Nakrájejte cibuli a na olivovém oleji ji osmahněte ve velkém hrnci nebo ideálně ve woku, po chvilce přidejte maso, vše při vysoké teplotě. Jakmile se maso zatáhne a je hezky opečené, přiklopte hrnec a nechejte cca 15 minut dusit. Nyní k masu nalijte všechno kokosové mléko, promíchejte a  nechejte dalších 15-20 minut dusit pod pokličkou na mírném ohni. Omáčku není potřeba nijak zahušťovat. Jako příloha se hodí brambory na jakýkoliv způsob, rýže nebo kuskus. 




4 komentáře:

  1. To bych si dala, myslíš, že by se dalo použít drůbeží maso?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem nezkoušela, kuřecí bych nevolila, ale krůtí by mohlo být dobré.

      Vymazat
  2. Vypadá to báječně. Mám moc ráda podobné nezvyklé kombinace :) Zrovna kokos by mě vůbec ve spojení s vepřovým nenapadl :)

    OdpovědětVymazat