18. 1. 2015

Ovesné lívanečky z podmáslí

Poslední dobou je celkem problematické připravit si "luxusní" snídani, které jsem schopná věnovat více než pár minut. Když mě starší dítě netahá za nohu, že něco chce, tak se hlasitě ozývá to mladší....Tyto lívanečky jsou však tak rychlé,dobré a zdravé, že si i ráda přivstanu a vše ostatní jde na momentík stranou...



Budete potřebovat:

Na 6ks, příprava: 10 minut, pečení: 10 minut

1 vejce
2 lžíce rostlinného oleje ( řepkový, slunečnicový)
120 ml podmáslí
30ml javorového nebo rýžového sirupu
100g hladké mouky
špetka soli
půl lžičky kypřicího prášku do pečiva
4 lžíce ovesných vloček (jemných)
ovoce, javorový nebo rýžový sirup a případně cukr k podávání
1-2 lžíce másla na osmažení

Postup: Ve větší míse velmi důkladně rozšlehejte vejce s olejem, podmáslím a sirupem - přilévejte ideálně za stálého míchání. V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, ovesné vločky a sůl. Sypkou směs dobře promíchejte s vaječnou směsí. Na menší pánvičce nechejte rozpustit máslo a z těsta na ní vytvořte menší kolečka, osmahněte dozlatova. Podávejte zalité javorovým sirupem a s čerstvým ovocem, případně posypané cukrem moučka. 



9 komentářů:

  1. Tak ty opravdu vypadají luxusně! A připomínají mi prázdniny u babičky, ta mi vždycky dělala na snídani lívance :)

    OdpovědětVymazat
  2. Livanecky a podobne delikatesy mam moc rada a nejn k snidani. Ale presne jak pisete, posledni dobou na ne neni uplne cas.

    OdpovědětVymazat
  3. Božínku, mňam! Ráda bych tě pozvala na můj blog www.jojovictus.blogspot.com , kde najdeš příspěvky o modelingu, zdravém jídle, módě a cestování. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzkoušeno a recept je báječný! Lívanečky zmizely během chvilky a to je u nás těžké zavděčit se najednou dětem i manželovi. Díky :-)

    OdpovědětVymazat