Nikdy bych nevěřila, že to bude tak skvěle chutnat! Verdikt: 5 gurmánů
Budete potřebovat:
Pro 4 osoby, příprava: 30 minut, pečení 30 + 20 minut
Slupky a semínka 1 menší máslové dýně
1 čajová lžička kurkumy
240g cizrny vařené nebo v plechovce
Šťáva z 1 citronu
1 stroužek česneku
1 čajová lžička mletého kmínu
Olivový olej
Sůl a pepř, mletá paprika na ozdobu
Postup: Oloupejte dýni a pokrájejte slupku na menší kousky. Troubu předehřejte na 150 st., nechejte v ní ogrilovat omytá semínka dýně. Po 30 minutách je vyndejte z trouby a po vychladnutí vyloupejte. Teplotu v troubě zvyšte na 180 st. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte dýňové slupky, posypejte kurkumou, osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem. Pečte 20 minut. Mezitím připravte hummus. Rozmixujte dýňová semínka, přidejte postupně 2lžíce oleje, cizrnu, mletý kmín, šťávu z celého citronu, stroužek česneku, vše dobře promixujte. Kousky opečené dýně namáčejte do hummusu.
Recept: cuisiner mieux en jetant moins
To vypada moc dobre :))
OdpovědětVymazatTroufám si tvrdit, že to tak i chutná :)
VymazatZa mě zatím nejlepší recept :) Tuhle kombinaci totiž dělám často, teď přibližně jednou denně 14 dní v kuse - mám velké zásoby dýně :) Občas není špatné vyměnit hummus za guacamole nebo lilkový dip.
OdpovědětVymazat:) super, oba dipy si k tomu taky dovedu představit.
Vymazat