Pokračujeme trochu na vlně rychlovek a tentokrát se podíváme na možnou variantu rychlé večeře. Musím říct, že příprava opravdu není nijak složitá a je opět příjemné, že si náplň můžete zvolit podle toho, co vám chutná. Domácí nanuky u nás letos vyrábíme snad každý týden, protože je o ně velká poptávka, polévka je také chuťově zajímavá a u omelety zaujme hořčičná omáčka. Verdikt: 4 gurmáni
A la carte:
Polévka s jarní cibulkou
Rychlé omelety s hořčičnou omáčkou a zeleninou ze zahrádky
Jogurtovo-ovocné nanuky
Budete potřebovat:
Jogurtovo-ovocné nanuky
Pro 4 osoby, příprava 15-20 minut plus zamražení
120g třtinového cukru (může být i klasický)
170g ovocné dužiny nebo rovnou celého ovoce (ideálně jahody/ maliny - já vybrala maliny)
100g bílého jogurtu
Postup: Cukr nechejte rozpustit v kastrolku s 250ml vody, provařte 5 minut. Směs nechejte trochu vychladnout. Pokud budete ovoce odšťavňovat - smíchejte posléze dužinu s polovinou rozpuštěného cukru. Pokud použijete celé ovoce - rozmixujte ho a smíchejte spolu s polovinou rozpuštěného cukru. Druhou polovinu cukrového sirupu smíchejte v misce s jogurtem. Formy na nanuky naplňte střídavě směsí ovocnou a jogurtovou, nechejte zamrazit - ideálně přes noc.
Recept: Cuisiner mieux en jetant moins
Tyto formičky na nanuky jsou u nás ve městě beznadějně vyprodané :)
OdpovědětVymazatMoc krásné menu, nejvíc mě zaujala ta omeleta
Tak to naprosto chápu :) Jo jo omeleta je fajn, omáčka je úplně snadná - směs hořčice, med, oliv. olej, omeleta jen vejce se solí a pepřem a k tomu na kousky zelenina, která se zrovna urodí nebo je sezónní :) osmahne se na oliv. oleji na pánvi a je to.
VymazatMohla bych poprosit o recept na ty nanuky? Vypadají moc dobře. Děkuji. Eva
OdpovědětVymazatJsou super :) sice je pravda, že nejsou vlastně tolik rychlé - musí se přeci jen mrazit, ale příprava rychlá je. Přidám pod článek.
VymazatTaky se mi nejvíc líbí omeleta, je to jedno z mých oblíbených rychlojídel :) Ale nanukem bych taky nepohrdla :) Dělám podobný, akorát místo jogurtu dávám tvaroh a trochu zakys.smetany. Loni jsem takto dělala i rakytníkové.
OdpovědětVymazatZ tvarohu a smetany taky děláme, rakytník zní lákavě :) mám ráda, že je nakyslejší.
VymazatMoc se mi líbí, jak máš tu omeletu naservírovanou ;-) Jinak rychlojídel není nikdy dost, zvlášť teď v létě :-) bára.kára blog
OdpovědětVymazatDěkuju :) to je pravda, nikdy jich není dost...
Vymazat