8. 7. 2014

Tipy na prázdninové výlety

Je to sice klasika, ale na druhou stranu během července a srpna v Praze není tolik davů (oproti hl. sezóně v květnu/červnu/prosinci) a tak by to mohla být ideální příležitost projít se třeba po Pražském hradě. Procházka je to příjemná, zejména v zahradách je krásně. Dalším tipem je Nepomuk -  městečko cca 40 km od Plzně, mohu doporučit ubytování v hotelu U Zeleného stromu, kde je také restaurace Švejk, ve které se velmi dobře najíte. V Nepomuku můžete navštívit kostel sv. Jakuba a kostel sv. Jana Nepomuckého, náměstí je pěkné a celkově procházka městem je klidná, je zde také muzeum. V okolí Nepomuku je toho k vidění mnoho, já mohu vřele doporučit procházku po naučné stezce u vesničky Železný ÚjezdProvede vás krásnou přírodou a je tady božský klid. Na konci cesty může být odměnou výhled z rozhledny. Máte také oblíbená/nebo nově objevená místa u nás, která můžete doporučit?











4 komentáře:

  1. Mám, v neděli jsme byli s přítelem na Alexandrově rozhledně nad Adamovem, bylo krásné počasí, a tak jsme z rozhledny viděli na Pálavu i Vysočinu ;-) Článek i s fotkami najdeš na mém bára.kára blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. v Nepomuku jsem byla a oprvadu krásné. Já sama miluji město Písek a v poslední době se mi děsně líbilo i v Zahrádkách na pomezí jižních a západních Čech :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Písek je velmi příjemné město, také mám ráda. Děkujeme za další skvělý tip kam se podívat :)

      Vymazat