30. 6. 2014

Čokoládové muffiny podle Lindy Lomelino

Na blogu Lindy Lomelino najdete úžasné recepty - zejména na sladké, cukrem překypující dobrůtky, ale já je všechny chci ochutnat a zkusit a prostě její blog žeru! Narozeninová oslava je ideální příležitost, kdy můžete něco upéct. Co vám budu povídat, muffiny jsou prostě výborné! Já jen doufám - a nemůžu se dočkat, až bude Lindina kuchařka dostupná minimálně v anglické verzi také u nás.


Slavíme! 

Budete potřebovat:

Na 12 ks, příprava: 25 minut, pečení: 20 minut

300g hladké mouky
80g holandského kakaa
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
půl lžičky jedlé sody
čtvrt lžičky soli
250g cukru krystal
100g rozpuštěného másla
250ml podmáslí
2 větší vejce
150g tmavé 70 % čokolády, nasekané nahrubo


Postup: Předehřejte troubu na 200 st. Připravte si košíčky na muffiny a formu na muffiny (12ks). Smíchejte v míse dohromady mouku, kakao, kypř. prášek, sodu a sůl. Dejte stranou. V jiné míse smíchejte máslo, cukr, podmáslí a vejce. Nyní k této "mokré" směsi přímíchejte pomalu suchou směs a dobře spojte, přidejte část nasekané čokolády - cca třetinu si nechejte na posypání muffinů. Nyní naplňte košíčky - ať jsou pěkné plné a posypejte nasekanou čokoládou. Dejte do trouby a pečte 18-21 minut, je možná také lepší muffiny zakrýt alobalem - jen lehce položit - protože kousky čokolády mají tendenci se trochu připalovat.

Recept: Linda Lomelino - Call me cupcake - zde je originál recept v AJ



10 komentářů:

  1. Dlouho sháním ideální recept na muffiny. Ty tvé ale vypadají slibně, hned jak se uzdravím a vše nakoupím, tak je vyzkouším ;-) díky! bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem vlastně čokoládové zkoušela poprvé, ale myslím si, že budou určitě patřit k oblíbeným, jen se po nich zaprášilo, takže doporučuji :)

      Vymazat
    2. Taky hledám už dlouho, takže mi ten recept přišel akorát pod ruku :).
      Těsto výborné, super konzistence. Akorát na mě trochu hořké. Není 80 g kakaa trochu moc?
      Chystám se na ně znovu, tentokrát zkusím bez kakaa. Jsem zvědavá.

      Vymazat
    3. Tak to jsem ráda :) v originál receptu je to tak uvedeno, tak jsem se tím řídila, bylo nás více, kdo ochutnal, ale hořké se nám nezdály, ovšem je možné, že některé kakao třeba zhořkne během pečení, nebo třeba i ta čokoláda, 70 % hořká je také určitě oproti klasické hořká :) každopádně za zkoušku se nic nedá, napiš jak to dopadlo a držím palce :)

      Vymazat
  2. :) Lindinou kuchařkou jsem listovala na internetu, bohužel Švédštinou nevládnu a tak čekám na stejný okamžik, jako ty.
    Btw: Děvče u plotny podle ní něco málo peklo, pokud si vzpomínám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děvče u plotny myslím švédsky umí :) No jinak pevně věřím, že to v angličtině vydá! Musí :)

      Vymazat
  3. Muffiny jsou krásné, dort ještě krásnější a celá oslava vypadá moc vydařeně :) Aby ne, s takhle šikovnou pekařkou :)

    OdpovědětVymazat
  4. Těším se na vaše příspěvky, hezký den!

    OdpovědětVymazat
  5. Prosím vás kde se dají sehnat ty košíčky co jsou na fotkách? :)

    OdpovědětVymazat