29. 5. 2014

Vaření 46: Krémová polévka z brambor a listů ředkviček

Z receptů, ve kterých se používají listy ředkviček je tento jednoznačně nejlepší, polévka má zajímavou chuť, nevím, jestli je to tedy úplně způsobeno listy (jak jsem už zmínila, jejich chuť není příliš výrazná), nebo spíše cibulkou, ale každopádně inspirace na novou příjemnou chuť to je! Verdikt: 5 gurmánů




Budete potřebovat: 

Pro 4 osoby, příprava: 15 minut, vaření 20 minut

listy z 1 svazku ředkviček 
1 středně veliká brambora
zelená část 2 jarních cibulek (já jsem použila celé)
500ml zeleninového vývaru
olivový olej
sůl, pepř
1 bílý jogurt, sojové klíčky na ozdobu ( nemusí být)

Postup: Důkladně omyjte listy ředkviček i jarní cibulky, stejně tak oloupanou bramboru. Vše pokrájejte na menší kousky. V rendlíku osmahněte na olivovém oleji (cca 4 minuty) a poté zalijte 500ml vývaru. Vařte cca 20 minut. Polévku poté rozmixujte tyčovým mixérem a ještě chvilku provařte. Já jsem do polévky přidala smetanu místo bílého jogurtu a bylo to dobré. Pokud chcete použít jogurt, použijte ho až bude polévka na talíři, můžete také dozdobit sojovými klíčky. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins 




6 komentářů:

  1. Barvu má teda krásnou :) Z ředkviček jsem polévku už dělala, ale listy jsem tehdy vyhodila, tak příště zkusím tohle. 5 gurmánů je záruka, že to dopadne dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. Doufám, že ano, chutě máme podobné, tak by mělo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem vyzkoušela a vážně je dobrá, ozdobila jsem ji pečenými ředkvičkami, které zbyly od druhé části oběda :)

      Vymazat