23. 5. 2014

Vaření 44: Falafel s listy ředkviček a jogurtovým dipem

Falafel mám ráda, celkově cizrna je moje oblíbená, recept mě tedy potěšil, jen znám spíše smaženou variantu, tyto (placičky, ale mohou být také kuličky nebo šišky) jsou zdravější - pečené v troubě, ale jsou také tím pádem trochu sušší a za to srážím body a také za to, že listy ředkvičky nijak nemění chuť falafelu, jsou nevýrazné. Verdikt: 4 gurmáni


Poslední den doma, oliva už je od včerejška za oknem v kuchyni.




2 komentáře:

  1. Já falafel dělala vždycky jenom pečený, ale je fakt, že bývá takový sušší, než když si ho třeba někde objednám. To využití listů ředkviček mi přijde jako bezva nápad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím,nápad je to dobrý, jen je škoda, že jejich chuť není výraznější, protože ve výsledné chuti to potom není ani poznat...

      Vymazat