Dnes je ideální den na to, uvařit si tento bezmasý recept. Rizoto je výborné, jemné, svěží, příprava snadná. Verdikt: 5 gurmánů
PS: Omlouvám se za fotky, ale poslední dobou se mnou příroda nespolupracuje a obloha je tmavá jako čert.
PS: Omlouvám se za fotky, ale poslední dobou se mnou příroda nespolupracuje a obloha je tmavá jako čert.
Budete potřebovat:
Pro 4 osoby, příprava 30 minut
250g zeleného chřestu
1 cibule
320g rýže
100ml bílého vína
máslo
zeleninový vývar (dvakrát více než rýže)
strouhaný sýr
sůl a pepř
Postup: Já jsem v tomto receptu využila celou nožičku chřestu, ale recept je koncipován na využití spodní části chřestu, která se běžně spíše vyhazuje. Troubu předehřejte na 180 st. Nožičky chřestu omyjte a nakrájejte na tenčí kolečka. Najemno nakrájejte cibuli a smíchejte s chřestem a 1 lžičkou másla. Nechejte (ideálně ve skleněné nádobě) péct v troubě 10 minut. Nyní přidejte víno, a opět vložte do trouby na 5 minut. Nyní přelijte vývarem, osolte a opepřete a nechejte v troubě ještě 5 minut, nebo dokud se tekutina nevstřebá. Promíchejte ještě s trochou másla, posypejte sýrem a podávejte.
Recept: Cuisiner mieux en jetant moins
:) Také jsem na Velký pátek dělala rizotto, mrkvové :)
OdpovědětVymazat.
Prosím tě, kde kupuješ chřest? Normálně v supermarketu?
Ideální je koupit ho na trhu, ale když není ta možnost, tak po kontrole stavu :) v supermarketu.
OdpovědětVymazatChřest z trhů mi přijde nejlepší, v supermarketu většinou narazím už jen na polámané hlavičky :/ Na rizoto je expert moje sestra, já většinou tvořím takovou "rýžo-směs" :)
OdpovědětVymazatVětšinou je skutečně lepší, ale na pěkný a kvalitní lze narazit i v obchodě, zejména teď na začátku jeho sezóny.
Vymazatříkám si, že bych tento recept mohla zkusit stejně jsem chřest nikdy neměla
OdpovědětVymazatJeště budou dva recepty, ale pokud jsi ho ještě nikdy neměla doporučuji pro začátek toto rizoto.
VymazatDěkuju za tipy. Zítra vyrazím :)
OdpovědětVymazat