20. 4. 2014

RR: Velikonoční nádivka

Velikonoce bez nádivky to si tedy vůbec neumím představit. A už vůbec ne bez té naší. Určitě máte také tu NEJ, tak mi napište Vaše vychytávky a obměny, budu se těšit. Mějte krásnou sváteční neděli!


Budete potřebovat:

cca pro 6 osob, příprava 20 minut, pečení 35-40 minut

8ks den starých housek nebo rohlíků nakrájených na kostičky
mléko na namočení pečiva - cca 500 ml
1 lžíce másla
1 střední cibule nebo 3 větší jarní cibulky, nadrobno
6 vajec, bílky a žloutky oddělené
cca 500g uvařeného uzeného masa (žebra apod.)
2 hrsti mladých kopřiv, spařených a nasekaných
2-3 lžičky soli, mletý pepř
sádlo nebo máslo na vymazání formy

Postup: Do veliké mísy dejte nakrájené kousky pečiva, zalijte mlékem a nechejte nasáknout, poté vymačkejte přebytečné mléko a smíchejte s na másle osmaženou cibulkou nebo cibulí, žloutky, na kostičky nakrájeným uzeným masem, kopřivami, solí a pepřem. Vše dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a ten opatrně spojte se směsí. Předehřejte troubu na 180 st. Formu - ideálně o rozměru 20*30cm, nebo více forem různých velikostí vymažte sádlem nebo máslem a směs do ní nalijte (chcete-li ozdobu z kopřivy jako mám já, do vymazané formy na chlebíček položte kopřivu a poté zalijte směší). Pečte cca 35 minut. 




4 komentáře:

  1. Fotky jsou čím dál hezčí! A koukám, že jste to doma měli opravdu krásně velikonoční, já si ani to vejce nenabarvila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi tak hodná, děkujeme :), já mám Velikonoce hrozně ráda, tak u nás výzdoba nesmí chybět.

      Vymazat
  2. Jů, ta vypadá móc dobře ....
    Ajka

    OdpovědětVymazat