19. 2. 2014

Vaření 9: Celerový koktejl

Na koktejl využijete také zbytek šťávy z předchozího receptu, celer je zde konečně chuťově znát a celý nápoj je poměrně sladký, je možné ho připravit jako alko/nealko variantu ( já zkoušela nealko) a je to docela příjemný způsob jak do sebe dostat spoustu vitamínů. Verdikt: 4 gurmáni



Budete potřebovat: 
Pro 4 osoby
Příprava: 20 minut plus chlazení

1 citron (ideálně bio)
100g celerové (řapíkatý celer) natě ideálně i s listy
menší kousek čerstvého zázvoru
80g cukru
70g karibského rumu (pro alkoholickou verzi)
700ml vody

Postup: Omyla jsem citron a celer, z citronu jsem vymačkala šťávu. Zbytek citronu jsem rozmixovala spolu s celerem a přidala jsem citronovou šťávu  a vodu, trochu nastrouhaného zázvoru a cukr. Mixovala jsem dokud nebyla směs hladká. Směs jsem přes gázu přelila do sklenic, zbylou tuhou část jsem použila do sorbetu. Nyní můžete pro alkoholickou verzi přidat rum a vše promíchat. Alko i nealko verze podávejte vychlazené a s ledem. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins 




6 komentářů:

  1. :) Je to fajn, když má někdo rád celer. :) Přijdu si ve svém okolí jediná, komu nevadí :)

    OdpovědětVymazat
  2. My jsme nikdy doma celer ani nemívali, až tak tři roky zpátky jsme ho začali nakupovat ve velkém...a asi jediní v okolí, podle toho, jak na nás prodavačka vždy kouká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to také asi otázka zvyku, protože tato jeho část moc často v receptech není....

      Vymazat
  3. Můžu se zeptat na poměr surovin, nikde jsem je nenašla. Děkuji

    OdpovědětVymazat