5. 2. 2014

Vaření 6: Sorbet ze zelených jablíček

Příprava je opravdu snadná a kombinace nakyslé chuti sorbetu s medem je božská! Verdikt: 5 gurmánů 


Budete potřebovat:
Pro 4 osoby
Příprava 30 minut, mražení 3 hodiny

500g (5-6 jablek) slupek zelených jablek Granny Smith
200g cukru
250ml vody
2 citrony (ideálně bio)
1 vaječný bílek
4 lžičky tekutého medu

Postup: Omyla jsem jablka a připravila jsem si misku s vodou, do které jsem přidala šťávu z 1citronu, do této vody jsem postupně dávala oloupané slupky z jablek a vypeckované jadřince, oloupaná jablka můžete hned jíst, nebo použít do jiného receptu. K slupkám jsem přidala pokrájený citron a vše jsem rozmixovala na jemnou pastu. V malém hrnci jsem svařila dohromady 250ml vody a cukr, jakmile se cukr rozpustí je hotovo. Směs jsem nechala zchladnout. Mezitím jsem vyšlehala sníh z bílku. Následně jsem opatrně smíchala dohromady rozvařený cukr, jablečnou směs a našlehaný bílek. Směs jsem přelila do nádoby na zamrazení, kterou jsem dala na 3 hodiny do mrazáku. Po cca hodině jsem směs rychle promíchala vidličkou. Po třech hodinách je sorbet hotový, po vyjmutí z mrazáku ho nechejte 15 minut povolit a opět promíchejte vidličkou. Podávejte posazený na lžičce medu. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins

7 komentářů:

  1. Vypadá úžasně. Ale jak se stavíš k čerstvým bílkům (případně žloutkům v krémech atd.). Pro mě je to asi nepřekonatelný problém. Měla jsem kdysi salmonelu a víckrát nechci... ALE JSEM TÍM OCHUZENÁ O TOLIK VĚCÍ:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že je takových receptů dost, třeba tiramisu a další, my máme vlastní vejce, ale ani kupovaných bych se nebála, jsou kontrolována, horší je to spíše s výrobky, které si člověk koupí a obsahuji tepelně neupravená vejce, ty mohou být spíše příčinou či rizikem.....

      Vymazat
  2. Dneska v práci mrznu, tak si snění o sorbetu nechám na jindy :) Ale o to víc se budu těšit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak pokud si na tenhle recept vzpomenu v létě... Mmm :)

    OdpovědětVymazat
  4. Léto mi moc připomíná a taky se na něj v létě těším....

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle je taky super recept! A ta barva! :)

    OdpovědětVymazat