23. 2. 2014

Vaření 11: Artyčokové tartaletky

Moje artyčoková premiéra, kupodivu jsem je ani ve Francii neochutnala a doma jsem je také ještě nikdy nepřipravovala. Trochu jsem se bála zkoušet takto prvně rovnou recept, kde se používají části artyčoku, které se jinak vyhazují....tedy listy a stonek. Příprava mi trochu připomínala dětské vaření na pískovišti ze surovin "co zahrada dá", ale výsledek je příjemně překvapující. Je důležité použít pěkné a pevné artyčoky.Verdikt: 4 gurmáni










4 komentáře:

  1. Artyčok jsem sama taky ještě nezpracovávala, jen jsem měla jednou nějaké naložené. Na Kypru jsem ochutnala koláč plněný směsí artyčoků a ovčího sýra a ten byl výborný. Tyhle tartaletky jsou mu hodně podobné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naložené jsem jednou ochutnala taky a musím říct, že mě to spíše odradilo od jejich dalšího používání v kuchyni :) což byla škoda! Ovčí sýr k nim určitě skvěle sedne!

      Vymazat
  2. :) Když jsi začínala s touto kuchařkou, říkala jsem si,že artyčoky bych si nechala až úplně na konec. Jsi odvážnější. A opět to vypadá báječně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) já už to zase chtěla mít za sebou, ale musím říct, že to není tak náročné, jak jsem se obávala. Děkuju :)

      Vymazat