13. 12. 2013

Příští kuchařka? Vyberte ji VY!

Pokud mě někdo nepřekvapí zajímavým dárkem (rozuměj kuchařkou :) počítala jsem to a mám jich zatím doma asi 20 a vy?) budu od února 2014 zřejmě vařit podle kuchařky PROVENCE, Škola provensálské kuchyně, Tajemství surovin a receptů jižní Francie. Znáte ji někdo? Zvažuji ještě také Cuisiner mieux en jetant moins (volně přeloženo Vaření beze zbytku), kde jsou recepty koncipovány tak, aby se spotřebovalo co nejvíce částí dané suroviny, tedy i to, co třeba běžně vyhodíme, autorka je Italka. 

A vlastně bude nejlepší nechat rozhodnout Vás - moje úžasné čtenářky a čtenáře, která kuchařka by Vás zajímala více? Napište mi to, prosím, do komentářů! A když už budete u toho, připište, co byste na blogu rádi viděli, změnili, co se vám líbí a co naopak ne, co by vás bavilo? 

Hezký den!

Tereza









11 komentářů:

  1. a co Francouzska kuchyne od escoffiera - ale to by bylo strasne na dlouho... nebo julie child, ac by to bylo ala film.. ale mne by to nevadilo - chybi mi v ni fotky, ktere by tady byly - ta by me bavila asi nejvic:) anebo marcela hazan - základy italské kuchyně, ale to je podobný případ jako escoffier.. pak taky michopulu zpátky domů anebo sandtnerka... ach jo:) nebo ne, vlastně tenhle blog může jet desetiletí:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádnou ze zmíněných doma nemám :) když budu moct já :) tak může

      Vymazat
  2. Já jsem pro "Vaření beze zbytku", ale vlastně na tom až tak nesejde. Budu tady nakukovat, ať už budeš vařit podle čehokoli :)!!
    Krásný blog!
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem pro tu Provence - je to můj sen, podívat se tam jednou, tak aspoň zatím skrze ty recepty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jednou vyjde, moc doporučuji, je to moje srdcová záležitost a opravdu to stojí za vidění (i ochutnání :))

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Na blogu bych neměnila nic, je parádní :). A mě osobně by zajímaly recepty z kuchařky Vaření beze zbytku. Doufám, že by jsem se z ní něco přiučily ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, to mě těší, je pravda, že je to trochu jiný přístup, ještě jsem se s podobnou kuchařkou nesetkala....

      Vymazat
  6. Hlasuju pro Provence - jedna má oblíbená blogerka si tuto kuchařku moc pochvaluje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Láká mě už dlouho a je pravda, že jsou tam příjemné recepty, jen u některých bych se možná obávala, jestli u nás seženu suroviny, tak bych musela nahrazovat, ale nicméně máme to teď 2:2 hlasům :)

      Vymazat