7. 12. 2013

Rumové kuličky

Tento recept je opravdu velmi snadný a rychlý, ale výsledek je krásný a velmi chutný. Verdikt: 5 gurmánů





































Na přípravu potřebujete:

Na 20 kuliček, příprava 20 minut
40g másla, změklého
120g moučkového cukru
30g holandského kakaa
1 bílek
 rum podle chuti
 50g strouhaného kokosu plus na obalení

Postup: Všechny přísady jsem smíchala dohromady do celistvé hmoty - je trochu lepivější, tak jsem jí dala ještě na půl hodiny do lednice. Potom jsem z těsta odebírala kousky a tvarovala v dlaních kuličky, jde to o něco lépe, když si ruce namočíte do studené vody, ale stejně nejsou zcela pravidelné...
Kuličky jsem potom hned obalila v kokosu a uložila je do chladu. 

Zdroj receptu: Albert v kuchyni od jara do zimy


5 komentářů:

  1. Rumové kuličky děláme a vždy hned zmizí. A pak ještě bílé, s kondenzovaným mlékem.

    OdpovědětVymazat
  2. To musí být také výborná varianta! Počítám, že u nás to bude podobné....

    OdpovědětVymazat
  3. Ty bílé jsou navíc moc snadné - jen kondenz.mléko, strouhaný kokos a mandle - tak když zbude čas a chuť, doporučuji zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mandle mleté nebo celé? Zní to strašně lákavě :)

      Vymazat
    2. Mandle celé - napřed se smíchá mléko s kokosem, nechá se vychladit, aby směs trochu zatuhla a pak se mandle tou směsí obalí, aby vznikly kuličky. Ale určitě by to šlo třeba i tak, že by se pomleté mandle smíchaly s mlékem, udělaly se kuličky a ty se pak obalily v kokosu. Tak je to takový recept 2 v 1 :)

      Vymazat