Druhý recept, který je u nás velice oblíbený je tento. Kousky mleté kávy dodají cukroví skvělou chuť a spojení ořechů, másla a cukru je vždy záruka dobré chuti, čokoládu jsem přidala nově. Příprava je malinko delší, ale tento druh také není potřeba nechávat uležet, což je výhoda.
Budete potřebovat:
38 ks - 3 plechy samostatných oválků, příprava: 30 minut pečení: 15 minut každý plech
Na oválky:
2 bílky
150g cukru moučka
špetka soli
2 lžíce holandského kakaa
75g lískových ořechů mletých
Na krém:
1 větší lžička mleté kávy zalité vroucí vodou (do krému bez tekutiny)
200g másla změklého
60-70g cukru moučka
Na ozdobu:
100g tmavé čokolády nebo čokoládové polevy - rozpuštěné
Postup: Troubu předehřejte na 140 st. Nad vodní lázní vyšlehejte velmi tuhý sníh ze dvou bílků, cukru a špetky soli. Sníh opatrně spojte se směsí mletých lískových ořechů a kakaa. Ze směsi vytvořte na plech vyložený pečicím papírem oválky - pomůže třeba cukrářský pytlík na krémy. Pečte 15 minut. Mezitím si připravte krém - vyšlehejte šlehačem máslo, cukr a kávu, dobře promíchejte. Krémem (cca lžičkou) spojujte dohromady vychladlé oválky. Nakonec je můžete namáčet do čokolády, či jinak ozdobit čokoládou.
Tyhle děláváme, i když jim říkáme asi zcela jinak, jak už to u cukroví chodí :) Ale jsou moc dobré. Moji favorité jsou teda odjakživa perníky, ale jenom na nich se Vánoce nevyrobí :)
OdpovědětVymazatMiluju všechno kávové, takže si hned opisuji recept :)
OdpovědětVymazatSuper, ať moc chutná!
VymazatAhoj, Tvůj blog sleduji už dlouho a je prostě úžasný a jedinečný! :) Hlavně když vždy vidím fotografie toho jídla, hned tě obdivuji mnohem víc, protože to vypadá tak bezchybně a úhledně! :)
OdpovědětVymazatVypadá to, že se díky Tvému blogy asi naučím pořádně vařit a péct, jelikož mě opravdu mrzí, když takové dobroty vidím jen na monitoru. :D
Jsem ráda, děkuju, mám velikou radost a přeji ať se v kuchyni ( a vůbec celkově) moc daří!
VymazatMňam.. Oválky vypadají dokonale!
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky