21. 6. 2015

Salát s borůvkami, hruškou a avokádem

Tato kombinace je poměrně netradiční, připravte si ji pokud rádi v kuchyni experimentujete. Salát je spíše sladší, a podobně jako letní jahodový salát, který jsem připravovala nedávno je vhodný také jako snídaně. Semínka můžete dle libosti pozměnit, nebo vynechat zcela. 


 Budete potřebovat: 

Pro 2 osoby, příprava: 10 minut

100g borůvek
2 velké hrsti baby špenátu nebo salátové směsi špenát, rukola, mladá řepa
1 hruška
1 avokádo
2 lžičky chia semínek
2 lžičky lněného semínka
2 lžíce mandlových lupínků (orestovaných)
olivový olej
balzamiko - čím sladší, tím lépe
pár kapek citronové šťávy (nemusí být)
1 lžička medu nebo javorového situpu (nemusí být)

Postup: V menší misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet a semínka, můžete přidat pár kapek citronové šťávy a trochu medu nebo javorového sirupu. Salátové listy/baby špenát omyjte a nechejte dobře okapat. Omyjte borůvky a hrušku, připravte avokádo, oloupejte ho, vyjměte pecku, nakrájejte na plátky. Nakrájejte také očištěnou hrušku. Na malé pánvičce orestujte nasucho mandlové lupínky. V salátové míse smíchejte salátové listy/baby špenát, hrušku, avokádo, borůvky a zalijte připravenou zálivkou se semínky, dobře promíchejte a nakonec posypejte orestovanými mandlovými lupínky. 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat