4. 8. 2014

Vaření 75: Orecchiette s mrkvovou natí a rybou

Tento recept je velmi chutný, přestože mrkvová nať nemá příliš výraznou chuť podtrhne hezky chuťově rybu - jejíž výběr je na vás, já jsem si zvolila filet Pangasia, protože nemá kosti. Přísada, která zde však nesmí chybět je citron, filet můžete i namarinovat předem s citronem v soli (recept č.73) nebo pár citronů v soli jen přidejte ke směsi na pánev a také to bude skvělé. Verdikt: 5 gurmánů 



Budete potřebovat:

Pro 4 osoby, příprava i vaření: 20-25 minut

Zelená nať z 1 svazku mrkve
300g rybího masa dle vaší preference (ideálně méně aromatická ryba, která drží tvar)
360g těstovin orecchiette
2 stroužky česneku
kůra a šťáva 1 citronu (bio)
olivový olej
sůl, pepř, pokud máte rádi pikantní můžete přidat špetku chilli

Postup: Dejte si do osolené vody vařit těstoviny. Mezitím na olivovém oleji osmahněte nožem rozmačknuté stroužky česneku. Když česnek zlátne přidejte na kousky nakrájenou rybu a osmahněte, přidejte pokrájenou mrkvovou nať, sůl, pepř a citronovou šťávu. Jakmile se těstoviny uvaří přidejte je ke směsi a dobře promíchejte. Na talíři můžete ještě pokapat citronovou šťávou a případně přidat nastrouhanou citronovou kůru - pokrmu to dodá svěží chuť. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins



6 komentářů: