U receptu je uvedeno, že je vhodný jako předkrm, po vychladnutí, nakrájený na plátky. V tom případě je v něm ale málo vajec a špagety nedrží tvar právě tam, kde už není vejce....za mě dobré, průměr, ale lepší teplé jako hlavní jídlo, než studené jako předkrm. Verdikt: 3 gurmáni
Budete potřebovat:
Pro 4 osoby, příprava: 15 minut, pečení cca 15 minut
1 pórek
1 vejce (dle mého názoru je lepší dát 2-3)
100g uvařených špaget
špetka str. muškátového oříšku
50g strouhaného sýra
olivový olej, sůl, pepř
Postup: Pórek důkladně omyjte a očistěte, nakrájejte na malé kousky a na troše oliv. oleje opečte na pánvi (cca 10 minut), osolte, opepřete. V míse důkladně prošlehejte vejce s trochou strouhaného muškátového oříšku, solí a pepřem. Troubu předehřejte na 180 st. Na dno formy na terinu/chlebíček dejte pečicí papír a vyskládejte silnější vrstvu špaget, zalijte částí vajec (nebo vejcem - zvolíte-li variantu dle receptu s 1 vejcem) zasypejte trochou strouhaného sýra a pokryjte vrstvou pórku. Tento proces jednou opakujte, na závěr zasypejte sýrem. Pečte 15 minut, jesliže je vajec více, může to trvat déle, kontrolujte stav.
Po upečení nechejte lehce zchladnout a vyklopte z formy, podávejte buď teplé jako hlavní jídlo, nebo studené jako předkrm.
Recept: Cuisiner mieux en jetant moins
bez masa? to vypadá moc dobře! (prosím o zrušení kódu-je to na nic:/)
OdpovědětVymazatDěkuju za upozornění, snad jsem to opravila, jde to uz bez? Nastavilo se to nějak automaticky asi, zrovna nedávno jsem si říkala, že to doufám můj blog nedělá ;) a ejhle....
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
VymazatNěco velmi podobného mi jednou vzniklo omylem :) Tyhle typy jídel mi přijdou ideální na likvidaci různých zbytků, ale taky to spíš vidím na hlavní chod. Když jsem byla v Itálii, každý den dávali jako předkrm těstoviny, což pro mě většinou znamenalo, že už po předkrmu byl můj žaludek v režimu "sytý" :)
OdpovědětVymazatTak to jsme na tom stejně ;)
VymazatJJ uz to jde, supr :)) A recept muzu poprosit? Opravdu to vypadá moc dobře, mam na to uplně chut:)
OdpovědětVymazatTak to jsem ráda, já to tam totiž jako autor nevidím, takže jsem ráda, že se někdo ozval, a že je to díky tomu pryč. Recept přidám pod fotky, hezký den a dobrou chuť!
VymazatMoc děkuju:)
Vymazat