1. 2. 2014

Vaření 1: Sýrové kuličky s pomerančovou kůrou

Příprava je rychlá a snadná, zkoušela jsem ze sýrem ricotta, jediný "problém" byl, že sýr je poměrně krémový a nešlo mi vytvarovat kuličky, takže jsem spíše lžící udělala takové kopečky, ale chuť je určitě stejná, vhodné tedy i jako dip, na párty, oslavu, návštevu - jako předkrm, kůra pomeranče dodává svěží chuť. Verdikt: 5 gurmánů





Co budete potřebovat?
Pro 4 osoby
Příprava: 20-30 minut včetně 15 minut chlazení

kůra z 1 pomeranče - cca 1 polévková lžíce (ideálně bio)
200g sýru ricotta (možná je vhodnější např. Lučina)
1 polévková lžíce máku
1 polévková lžíce čerstvé pažitky
sůl a pepř

Postup: Ostrouhala jsem kůru z celého pomeranče, který jsem předtím důkladně omyla a osušila. Pomeranč poté oloupejte a spotřebujte podle vašeho uvážení. Dále jsem si v misce rozmíchala sýr ricotta, osolila, opepřila a vmíchala do něj polovinu nastrouhané kůry. Směs jsem dala na 15 minut odležet do lednice. Když se vám podaří ze směsi vytvarovat kuličky (což z Lučiny myslím půjde) tak je obalte střídavě v máku, pažitce a pomerančové kůře. Pokud použijete jako já ricottu, tak vytvarujte obláčky a posypejte pažitkou, mákem a kůrou.Podávejte s pečivem.

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins

6 komentářů:

  1. Zkusím to s tou lučinou (mám ji zrovna při ruce) a jsem zvědavá na výsledek. Vypadá to jako příjemná obměna různých dipů, které se běžně podávají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, dej vědět jak se to povedlo a chutnalo.

      Vymazat
    2. Tak jsem zkusila s lučinou a trochou čerstvého kozího sýra - povedly se i kuličky a bylo to výborné!

      Vymazat
    3. Musím příště taky použít Lučinu, a že určitě nějaké to příště bude!

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Troufám si říct, že to tak i chutná.

      Vymazat